tirsdag, juni 07, 2005

i wish someone would give me something to do

Ferdig med eksamen. Den skriftlege oppgåva holdt til B, og munnleg gjekk ikkje verre enn at eg fekk B i sum. Å seie at det gjekk bra ville vere å ta litt hardt i, då eg hadde store problemer med å seie noko særleg fornuftig om "Der alle stier taper seg" av Paal Brekke. Eit godt dikt er det, men ikkje det enklaste å plukke fra kvarandre på sparket. Eg skulle gjerne fått Shakespeare si Sonette 18, men den fekk visse, heldige andre. No har det jo lite å seie, i og med at eg uansett havna på B. Heldigvis. Eg trur eg redda meg inn på essaydelen, kor eg faktisk kunne seie ein heil del om "Om bøker" av Montaigne. Og no har eg altså sommarferie. Enno har eg ikkje fått svar angåande sommarjobb. Dei neste dagane trur eg at eg skal bruke til å lese Thomas Pynchon. Eg trur det kan vere triveleg å gå på lesesalen for å lese noko anna enn pensum.

Elles har me funne ein stad å bu. Lite, men triveleg. Også får eg eit nokså stort soverom. Større enn stova. Men det seier ikkje så mykje, all den tid stova når det gjeld storleik kan samanliknast med eit middels kott. Men det går vel bra. Me skal bu saman med to andre, som flytter inn i august. Anar ikkje kven eller korleis dei er, men eg trur det skal gå greit. Billig er det og, med 3000 i månaden inkludert straum. Gler meg litt til å flytte. Snart må eg byrje å pakke. Og senga mi er øydelagt. Hmm. Kanskje eg berre skal sove på madrass på golvet i natt.

Laurdag var artig og morosam. Eg veit ikkje kor ølprisene landa til slutt, men eg trur eg hugsar at det kosta 15 ei stund. I alle fall så var det stas, og mange bra folk hadde funne vegen. Men kvifor i alle verda sendte eg ei melding kor det berre stod "Kommainergt!" klokka 4 på natta? Det er eit mysterium.

Og her om dagen fekk eg kjøpt dagspass til Sonic Youth-dagen på Øya. Skuffa over at eg ikkje får med meg Dinosaur Jr, men slik er det når ein er seint ute. Eg gler meg i alle fall. Eg må oppdatere meg på fleire Youth-album i løpet av sommaren. Det gler eg meg og til.
Free Hit Counter
Free Hit Counter